top of page
  • Foto van schrijverMarianne Linzel

EEN CARRIÈRE CONSULTANT OP DE ZUIDAS?

Van consultant voor bedrijven naar consultant voor mensen…

Een vreemde carrière stap? Niet voor mij, het was een logisch vervolg op vragen van mijn collega’s toen ik werkzaam was voor Deloitte.

Werken op de Zuidas is bijzonder inspirerend en uitdagend. Lange werkdagen, maar ook veel afwisseling met interessante klussen, vaak met internationale klanten.

En toch, de afgelopen jaren vroegen collega’s mij met zekere regelmaat om ‘even koffie te drinken’. Twijfel over hun baan, het harde werken en onzekerheid over hun functioneren in deze veeleisende omgeving kwamen vaak aan de orde.


Vorig jaar heb ik besloten mijn baan op te zeggen om me verder te specialiseren in arbeidsmobiliteit, leiderschap en het geven van carrière-adviezen. In het belang van bedrijven én in het belang van medewerkers.

Dé Loopbaanopleiding’, die ik positief heb afgerond, helpt met een gestructureerde en bewezen loopbaanmethodiek om professionals in een aantal stappen verder te helpen. Medewerkers maken carrièrestappen en bedrijven ervaren de resultaten. Mijn ervaring aangevuld met de grondige opleiding stelt mij in staat om gedegen advies te geven.


Hoe kunnen ambitieuze doelstellingen worden gecombineerd met het boeien, binden en behouden van medewerkers?

Het bedrijfsresultaat verbetert tenslotte als medewerkers in staat zijn hun werk met plezier te doen. In de praktijk betekent het wel dat er regelmatig getoetst moet worden of het werk (nog) bij de medewerker past. En als het werk wijzigt, past de medewerker dan nog bij het werk? Een jaarlijkse carrièrescan kan helpen evenals leiders die oprecht geïnteresseerd zijn in de competenties en ambities van hun team.


Arbeidsmobiliteit zie ik als een serieus onderdeel van de employee value experience. Mobiliteit in de breedste zin van het woord, een carrière richting de top, maar ook een stap zijwaarts of naar een ander bedrijf. Minder werken, stoppen met leidinggeven en terug in de expert-rol? Switchen van baan, ook binnen het bedrijf, kan enorm helpen om het werkgeluk te vergroten.

Ik ervaar het zelf, maar zie het ook om me heen.


Inmiddels ben ik vele kandidaten verder. Juist op de Zuidas.
40 weergaven

Comments


bottom of page