top of page
met sneakers op rode streep_edited.jpg

VAN SPORTJUF NAAR
CARRIÈRE CONSULTANT

marianne_linzel_03.jpg

Lesgeven zat er al vroeg in

Als kind wilde ik niets liever dan andere kinderen leren hoe ze moesten sporten. Aanvankelijk moesten mijn broer, zus en buurkinderen op hun handen staan en vanaf mijn 14e gaf ik sportles op een turnvereniging en een volleybalclub. Bijbaantjes die op mijn lijf geschreven waren! Logisch dus dat ik naar de sportacademie ging. Na 4 fantastische jaren bleek helaas dat er fors bezuinigd werd op sportlessen op scholen. Ik moest mijn carrière omgooien.

 

Periode klungelen

Ik werkte in de horeca, deed secretaresseklussen en wat cursussen zoals NIMA en PR. Al werkende kwam ik tot de conclusie dat ik zo niet verder kwam op de arbeidsmarkt. Na veel zuchten, twijfelen en wijntjes met vriendinnen waagde ik de sprong en startte op mijn 25e met een studie rechten.

 

Rechtenstudie en Postdoctoraal Onderwijs

Mijn studie moest wel betaald worden… Tijdens mijn studie gaf ik sportlessen en werkte ik bij het Postdoctoraal Onderwijs van de Rechtenfaculteit als coördinator voor de Beroepsopleiding Advocatuur en de Beroepsopleiding voor Bedrijfsjuristen. Tot een vriendin vroeg of ik geen uitgever wilde worden.

 

De uitgeverij

Met veel plezier heb ik bij Wolters Kluwer in verschillende functies gewerkt; uitgever, publishing manager, manager learning, en business development manager op nationaal en internationaal niveau. Door steeds weer nieuwe functies én het enthousiasme voor het uitgeefvak wilde ik niet weg. Tot ik de 50 naderde en vond dat ik een stap moest maken…
Het werd ThiemeMeulenhoff waar ik aan de slag ging als business unit manager voor educatieve uitgaven. Helaas werd in de kredietcrisis bezuinigd en ik werd ontslagen. Daar had ik even geen rekening mee gehouden. Maar wat heb ik genoten van een half jaar ‘vrij’ na al die jaren buffelen, wat een luxe! Tot ik het werken begon te missen.

 

Consultancy

Gelukkig werd ik door een headhunter benaderd om te komen praten bij Deloitte. Daar zou ik zelf niet aan gedacht hebben. Een Big4? Geïnteresseerd in mij op mijn leeftijd? Maar ja! Ik heb ruim 7 jaar als consultant bij Deloitte in verschillende functies gewerkt. Het adviseren van klanten is een prachtig vak, zeker binnen een professionele organisatie. Ik heb bijzonder veel geleerd en met een internationaal team nieuwe concepten ontwikkeld voor klanten, waaronder Legal Management Consultancy.

En nu -> Carrière Consultant

Tijdens mijn werk bij Deloitte heb ik vooral bedrijven, maar ook collega’s geadviseerd. Vooral jonge collega’s kwamen nog al eens langs om ‘even bij te praten’. Ik volgde een aantal coaching opleidingen om beter te worden in coaching. Daar leerde ik ook dat ik niet een hele goede coach ben, maar meer een adviseur die toekomst gericht is en komt met oplossingen.

Ik besloot om dit professioneel te gaan doen. En met professioneel bedoel ik ook dat ik adviseer zoals ik binnen de consultancy geleerd heb. Met programma’s, actieplannen en roadmaps. Met een vooraf vastgesteld tarief, want ik weet wat we gaan doen en ik hou van duidelijkheid.

Mijn carrière kenmerkt zich door een grote veelzijdigheid. Ik heb veel plezier in mijn werk en een brede interesse. Ik leer graag nieuwe dingen en ben nieuwsgierig naar anderen en naar hun werkzaamheden. Anderen gun ik ook werk waarin ze plezier hebben.

Té vaak zie ik dat mensen blijven hangen in hun huidige rol of lang twijfelen. Jammer! Kom in actie.

 

Laten we even bellen om je wensen te inventariseren!

bottom of page